hits

Alle elsker Jens

Folk hyller Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet oppnår over 40 prosent oppslutning i en politisk meningsmåling TNS Gallup har utført for TV2. Mens landet preges av sorg og samhold slår det også inn en kraftig bølge av fortjent Jensmania.

Jens Stoltenberg har siden terroraksjonene demonstrert ekstreme kvaliteter som statsminister. Uansett partitilhørighet er det bare å la seg henrive over de grepene Stoltenberg har gjort. Statsministeren har opptrådt som en kaptein med både en stødig og kjærlig hånd på roret, loset nasjonen gjennom et hav av bunnløs sorg og dratt oss alle ut i en unison stemning av samhold, tilhørighet og kjærlighet. Og over natten fremstår vi som et mer ekte, sammensveiset og multikulturelt samfunn.

Verken Stoltenberg eller andre partiledere ønsker forståelig nok å kommentere den nye meningsmålingen. Dette er ikke tiden for å score politiske poenger på en nasjonal katastrofe, men jeg leser også meningsmålingen som et uttrykk og en hyllest til statsministeren. En annen måling fra Synovate for Dagbladet viser at 94 prosent av befolkningen er svært tilfreds med hvordan statsministeren har håndtert krisen. Uten hans innsats, innlevelse og evne til å vise følelser og bruke retorikk som å besvare terror med mer åpenhet og demokrati, er krisehåndtering på mesterlig vis. I tillegg til gode taler og solide intervjuer har statsministeren også tydelig vært tilstede og på høyde med situasjonen, møtt ofre og pårørende og vist oss andre en vei ut av tomheten med trøstende og håpefulle ord. Vi har svart tilbake med markeringer og blomster.

Også under finanskrisen i 2008 og 2009 viste Stoltenberg sterke innslag av statsmannskunst. Det er derfor både riktig og passende når flere bruker det  mektige begrepet Landsfaderen. Jens Stoltenberg er blitt vår generasjons landsfader. Vi er alle stolte av landets statsminister. Samtidig skal vi heller ikke glemme at ved siden av statsministeren har Regjeringen samlet vist handlekraft og opposisjonen har medvirket som en støttende og viktig ressurs.

Jens Stoltenberg fremhever 22.juli-generasjonen, de er vår fremtid. Vi har alle fått innblikk og innsyn i en ung generasjon som er engasjert i politikk og samfunnsspørsmål. Vi er en nasjon som er velsignet med kloke politikere. Og politisk klokskap er inspirerende.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar