hits

Avinor-sjefens turbulente pensjon

Konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor hadde ikke noe annet valg enn å si fra seg videre pensjonsutbetalinger fra SAS.

NRK har fråtset i godbiter linket til Avinor-sjefen siden onsdag i forrige uke. Da avslørte Dagsrevyen pensjonsavtalen som innebærer at Falk-Petersen får 75 000 kroner i måneden frem til han blir 60 år. Idet saken rullet over skjermen tenke jeg at Falk-Petersens avgang kunne være nært forestående. Han forhandlet om kjøp av eiendommer fra SAS - som en del av kriseløsningen - samtidig som penger fra flyselskapet hver måned fant veien til hans egen bankkonto.

...og betalte deretter for en unødvendig juridisk betenkning som konkluderte med det han selv og alle vi andre allerede visste svaret på

Jeg er overbevist om at vinklingen på gullpensjonen kom overraskende også på Falk-Petersen. Han hadde neppe viet pensjonen mange tanker mens han vurderte eiendommene til SAS. Klart han burde gjort det, og det finnes sikkert tilgivelse for at man i en hektisk kriseuke ikke først og fremst konsentrerer seg om egen pensjon. Og da NRK tok opp spørsmålet regner jeg med at Falk-Petersen selv tok seg i at han ikke hadde tenkt en eneste pensjonstanke.  Dermed kom han umiddelbart på defensiven, og betalte deretter for en unødvendig juridisk betenkning som konkluderte med det han selv og alle vi andre allerede visste svaret på.

Falk-Petersen vil bruke tid på å gjenopprette tilliten. Norwegian har passe passivit  kommentert den uheldige pensjonskoplingen mellom SAS og Avinor-sjefen. I klartekst: Kan man stole på en Avinor-sjef som mottar store beløp fra en konkurrent?

I tillegg til å miste 75 000 kroner måneden må Falk-Petersen i fortsettelsen belage seg på falkeblikk når det gjelder beslutninger som vedrører flybransjen. Pensjons-turbulensen har således kostet ham mange minuspoeng på samfunnets omdømmebarometer.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar