hits

Drittlei hundeeiere

Har du noen gang tråkket i en hundebæsj?

Avføring fra bikkjer stinker og er ekkelt på alle måter. Er du riktig uheldig merker du ikke hva som har klebet seg under skoen før du er kommet hjem. Uansett hvilke turstier og gangveier jeg beveger meg på, ligger det alltid igjen brunt avlat fra hundeeiere. Ja, du leste riktig – eiere – det er nemlig hun eller han som har ansvaret for å fjerne bruningene.

...ligger det alltid igjen brunt avlat fra hundeeiere

Hundeeiere jeg snakker med - og det er en del - velsigner seg selv med solide rutiner og skryter av sorte doggybags på innerlommen. Selvfølgelig finnes det hederlige unntak. Det finnes eiere som alltid bøyer seg i knestående, trer den ene hånden inn i den sorte posen og omfavner de kroppstempererte glonten(e). Takk til de som tilhører denne gruppen. De befinner seg i eliteserien av hundeeiere. Men du verden hvor mange som bare gir faen og oppfører seg like usselt som det som kommer ut bakenden på bikkjen sin.

Kanskje eierne bare ser en annen vei mens bikkjen driter og selv tenker de at fluer og kretsløpet for øvrig tar seg av resten. Ikke et vondt ord om hundene. De firbeinte vet ikke bedre. Husk at dette bare er enkle skapninger den allmektige har utstyrt med basale instinker som å ete, drite, bjeffe, pisse og logre med halen. Og kanskje sleike fremmede i trynet.

Jeg er ikke bare overrasket over hvor mye dritt som ligger langs stiene og veiene. Jeg er også overrasket over at det er mulig å drite så mye uten å bli oppdaget. Alle som ser en bikkje drite bør påse at late hundeeiere gjør sin borgerplikt. Altfor mange tenker at det egentlig bare handler om ikke å bli oppdaget…

Samtidig finnes det en annen gruppe syndere. De som bare legger fra seg doggybagen der det måtte passe for anledningen. Når snøen smelter åpenbarer det seg alltid et berg av dritt. Bare spør de som bor på Frogner. Nesten alle har bikkje, men ingen driter i veien...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar