hits

Sensasjon, magi og nye helter

Kameratgjengen fra Ulsteinvik sørget for sensasjon på Ullevål, og laget skapte nye helter. Cupfinalen ble en herlig og magisk forestilling.

...offer for en norsk Peter Schmeichel i keeper Ørjan Nylund

Ikke et vondt ord om Gutan fra Tromsø. De spilte god angrepsfotball og ble først og fremst offer for en norsk Peter Schmeichel i keeper Ørjan Nylund som – bokstavelig talt – blødde for Høddrakten. Maken til feberredninger. Og for en disiplinert og uredd gjeng med unggutter som entret Ullevål og stod imot presset fra meritterte spillere i 120 minutter.

Mandag morgen startet derfor med en tur innom blomsterbutikken. I ukevis har jeg nemlig raljert over Hødds cupfinaledeltakelse når jeg har møtt Else Beate fra Hjørungavåg i kantinen. Den litt hånlige debatten har hele tiden vært hvor stor ydmykelsen ville bli.

7-0. Kanskje 10-0. Til Tromsø.

Men Else Beate avfeide meg lattermildt og fremhevet at fest skulle det uansett bli. Ulsteinvik skulle invadere hovedstaden med latter og brøl. I alle fall før kampen.

Heldigvis fortalte jeg Else Beate før hun dro til Oslo at også jeg ville heie på Hødd. Laget er tross alt outsider, underdog og Askeladd mot topplaget fra Tromsø. Likevel må man være realistiske. Eller kanskje ikke. Tidligere statsminister Margareth Teacher uttalte en gang at du blir det du tenker. Og hele Hødd hadde tydeligvis tenkt at søndag 25. november 2012 skulle den store pokalen havne i Ulsteinvik. Tro kan flytte fjell. Og tro kan drive Tromsø til vanvidd, tydeligvis.

For en forestilling. Med spenning og sensasjon, magi og nye helter. Hele Hødd-laget er helter, og noen får alltid mer oppmerksomhet og blitzlys enn andre.  16-åringen Fredrik Aursnes ble den yngste norske mesteren gjennom tidene i fotball. Og Pål André Helland storspilte selv om krampen herjet med beina hans. Rart å tenke på at Hødd bare var et mål unna 2. divisjon etter årets serie.

Gratulerer til Hødd og Ulsteinvik for en uforglemmelig opplevelse.

Og blomster er allerede overrakt Else Beate.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar