hits

Biff Malibu som sjelesørger

Den tidligere rockestjernen Biff Malibu i Gluecifer – nå VG-kommentator Frithjof Jacobsen - oppførte seg svært følsomt under "Debatten" på NRK torsdag.

Biff Malibu gjorde det stort på scenen med gode rockelåter og vi er mange som fortsatt savner bandet. Frithjof Jacobsen har senere blitt kommentator og kommenterer nå politikk på en god måte i landets største tabliodavis. Torsdag kveld måtte jeg imidlertid gni meg i øynene og sjekke ørene da ”Debatten” ble sendt på NRK.  Umiddelbart Jacobsen fikk ordet kritiserte han først hvordan debatten utartet seg, før han med skjelvende stemme kritiserte programleder Erik Wold:

"Det er jo helt vanvittig, Wold. Ja, det er vanvittig. Dere må få lov å gjøre hva dere vil, men jeg mener at det er vanvittig. Gjør hva du vil. Hold på. Gjerne fortsett. Bare fortsett, fortsett, fortsett. Dette er bare tull, altså"

Jacobsen kommenterer Ingebrigtsen-saken i VG, og tilkjennega at han støtter kvinnen som danner utgangspunktet for saken. Jacobsen tok i debatten rollen som kvinnens beskytter og distanserte seg som den klartenkende betrakteren som ser tingene på avstand. Kroppsspråket, dirringen i stemmen og uttalelsene kom overraskende og vakte oppsikt. Følelsene lå tykt utenpå ham. Hadde Jacobsen holdt på i noen sekunder til ville tårene presset seg gjennom tårekanalene og bristet som en foss. Egentlig er jeg glad for at vi TV-seere ble skånet for slike bilder på netthinnen. Og det skal Jacobsen også være glad for. Kanskje noen vil gi ham ros for å opptre som en omsorgsfigur, men Jacobsen var invitert til NRK som kommentator, ikke som sjelesørger eller den som skal definere standarden på debatten.

VG-kommentatoren håper den nå 25-årige kvinnen ikke så programmet. Fordi det ville være uverdig. Jacobsen kjenner kanskje til pikante detaljer vi andre ikke har innsikt i. Det er i alle fall sjelden man ser en medieperson som Jacobsen fremstå så fargeblind, partisk og emosjonell. Skal man ikke i 2012 kunne debattere motiver og hensikter bak det som er tidenes politiske dritpakke hvor slagmarken er stappfull av tapere?

De fleste skjønner at det er mange kompliserte og krevende sider ved saken. All den tid kvinnen selv stod på fremskutt plass på neste stortingsliste må det være anledning til å dvele ved vanskelige emner uten at man skal omtale debatten som en "uverdighetsfestival".

Før øvrig synes jeg debatten på NRK var god med interessante paneldeltakere, men jeg tror Jacobsen skal finne andre emner å kommentere i fortsettelsen.

God helg

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar