hits

NRK er overlegen

Thor Gjermund Eriksen overtar landets beste mediefabrikk etter Hans Tore Bjerkås.

 

NRK har alt og er tilstede over alt

Totalt sett er det ingen mediebedrifter som kan matche NRK hva gjelder ressurser og plattformer. NRK har TV, Tekst-TV, radio, internett og mobil. Sagt på en annen måte: NRK har alt og er tilstede over alt. Skjer det noe i en av landets mange avkroker, er NRK alltid på plass. Fysisk og teknologisk. Hans Tore Bjerkås har i sin tid som kringkastingssjef i større grad teknologifisert enn modernisert mediehuset.

Jeg tilhører den gruppen som tror at teknologi og plattformer trer inn i en roligere fase. Det blir neppe presentert avgjørende plattformer de neste årene og modernisering blir kjerneutfordringen for den nye NRK-sjefen, spesielt på TV. Mandatet som allmennkringkaster er krevende. Det er ikke enkelt å bli likt av alle. NRK er opptatt av å ligge høyt på ratinger samtidig som kanalen skal servere oss smale produksjoner som kommersielle kanaler holder seg langt unna. Likevel demonstrerer allmennkringkasteren at selv programmer for spesielt interesserte blir godt mottatt. Det sære programmet "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu" har i flere år vært superpopulært.

Når Per Sandberg i FrP kritiserer TV-lisensen tenker jeg at han i beste fall er litt grunn og uopplyst

NRK er i sitt livs form, og med NRK1, NRK2 og NRK3 er det plass til enda flere serier og programmer som utfordrer de kommesielle kanalene. Jeg er vokst opp med NRK og gjennom 45 år er det knyttet sterke bånd til statskanalen. Når Per Sandberg i FrP kritiserer TV-lisensen tenker jeg at han i beste fall er litt grunn og uopplyst. Lisensen vil alltid dra flere seere enn velgere, må vite. For min del er NRK i det store og hele perfekt.

Den såkalte Gullrekken på fredager skulle jeg gjerne sett ble erstattet av noe mer interessant og fengende. 52 fredager gjennom året regner jeg med inngår i kategorien overordnete utfordringer som bør inn på listen over moderniseringsprosjekter. Det er på tide at Skavlan, Nytt på Nytt og Beat for Beat får hvile. Selv om programmene er blant de mest sette, skal ikke det nødvendigvis tas til inntekt for at de er like populære. Kanskje henger seersuksessen sammen med at de kommersielle kanalene bare er enda dårligere.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar