hits

Det irske rasshølet

- Jeg ble født et rasshøl, og jeg har blitt et enda større rasshøl med årene.

Ordene tilhører Michael O´Leary, toppsjefen i slaveselskapet Ryanair. Igjen er O´Leary på krigsstien og chartret et av sine egne fly for å komme til Norge. For å holde pressekonferanse. Iren fikk akkurat den store og nasjonale scenen for sitt utbrudd som han håpet på. Sinnataggen er forbanna fordi slavkontrakter har blitt offentliggjort og over at statsminister Jens Stoltenberg nylig fortalte at han aldri har fløyet med det irske selskapet, og heller aldri kommer til å gjøre det. Akkurat som meg og mange andre.

 

Den irske kjeftesmellen og slavedriveren nyter garantert oppmerksomheten. Tabloidene elsker, forståelig nok, de hissige utbruddene. Denne gang rant det mer slev og fråde i munnvikene til Ryanair-sjefen enn ellers. Budskapet var klart, norske myndigheter, fagforeninger og ellers alle andre kritikere skal holde seg unna hans interne flybusiness. Det er bare irsk lov som gjelder...

 

Pressekonferansen var en stor anledning i "PR-boblen" til O´Leary. Anledningen må ha fortonet seg som rene statsbesøket for det selvutnevnte rasshølet. Han har sin helt egne, personlige og sjarlatanske stil. I den grad han har venner, fortjenner vennene honnør. Uansett hvor høyt han skriker mot norske myndigheter, fagforeninger og statsministeren, klarer han ikke navigere seg ut av problemet med slavekontrakter.   Og kanskje han synes det er tøft å omtale seg selv som et rasshøl, eller det bare er en retorisk manøver for å komme oss andre i forkjøpet.

For meg er O´Leary bare en ussel forretningsmann.

Les mer om slavekontraktene her:

http://www.na24.no/article3605805.ece

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar