hits

Audun Lofotbakken

SV har funnet sin store kampsak til valget – stanse oljeutvinning i Lofoten. Fanesaken kommer til å utrydde partiet fra Stortinget i den neste fireårsperioden.

  Meningsmålingene taler imot både ham og de rødgrønne vennene

Audun Lysbakken drømmer om mange representanter i nasjonalforsamlingen etter høstens valg. Meningsmålingene taler imot både ham og de rødgrønne vennene, og de trenger alle gode kort på hånden frem til valglokalene stenger 9. september.

Men hvem gidder egentlig å bry seg...

SV har tatt grep. Fanesaken kanaliseres med all tyngde rundt Lofoten. Men hvem gidder egentlig å bry seg, og hvordan påvirker oljeutvinning eller ei våre dagligdagse liv? En enkel meningsmåling hadde sannsynligvis avdekket at folk er opptatt av helt andre saker. Lysbakken kommuniserer med engasjement at SV skal være garantisten for at det aldri blir oljeutvinning i Lofoten. Den snakkeglade bergenseren virker ganske så overbevist om at fanesaken skal føre til et valgskred.

Lofoten er og blir en menighetssak

Ingen jeg kjenner bruker tid på å debattere Lofoten. Mine lange ører har heller ikke klart å snappe opp andre som diskuterer problemstillingen rundt kjøkken- eller cafébordene, annet enn av og til på NRK P2 og Dagsrevyen. Lofoten er og blir en menighetssak, og ikke et aktuelt tema for oss som utgjør den hverdagslige allmennheten. Kanskje grunnen er at oljeutvinning er budskap som er krevende å identifisere seg med, temaet er tungt og utilgjengelig. Selv har jeg merket meg motstanden mange også i Lofoten har mot fanesaken til SV, nordlendinger som lar seg provosere over Lysbakkens betingelsesløse beskyttelse og ståsted fra Oslo.

...har den tapt for politisk sneversyn.

SV har en valgkampstrategi som synes fullstendig håpløs. I den grad det finnes kommunikasjonsmessig tyngde i partiet, har den tapt for politisk sneversyn. Det knytter seg egentlig lite spenning til hvor mange reresentanter SV får inn på Stortinget. Det blir sannsynligvis et katastrofalt valg. Spenningen knytter seg mer til hvordan Lysbakken skal formulere seg ut av ledervervet. Kanskje han bare skylder på dårlige velgere som ikke forstår sitt eget beste…

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar