hits

Ernas kule kruttønne!

 

Så var det krutt i ham, ektemannen til Erna Solberg. Den hittil stillfarne ektemannen har stått for valgkampens mest eksplosive utbrudd.

 Valgkamp er blitt kjedelig. Politikerne er blitt proffe, ensbetydende med at de er blitt enda tørrere og med mer avstand til velgerne. Kommunikasjonen foregår gjerne med slitne gjengangere som millioner og milliarder, og ord og vendinger som snart dør av trøtthetsbrudd; det sentrale for oss er, poenget er, det viktigste, mest avgjørende, altså innøvd tomhetsprat. 

Takke meg til Sindre Finnes. Mest kjent som Erna Solbergs tause ektemann, han som ikke sier noe, men bare er høflig tilstede på utvalgte arrangementer. I løpet av valgsendingen tirsdag kveld gikk det en smule varmt hos den ellers så sindige Sindre, som plutselig skiftet ham og lot opparbeidet vrede få utløp gjennom Twitter:

"Blir dette en ny NRK debatt uten ett eneste kritisk spørsmål til Regjeringen til tross for at de har styrt Norge i åtte år"

Og:

"Tror noen ansvarlige i NRK bør vurdere om Ingunn Solheim skal få permisjon resten av valgkampen"

Slik kommuniserer en ektemann som heier på sin kone, kanskje en kommende statsminister. NRK tok kontakt med Finnes etter Twitter-utbruddet, som i dette telefonintervjuet først var ganske hissig, men senere ringte og trakk tilbake uttalelsene. Han påpekte at kommentarene både på Twitter og i telefonintervjuet skjedde i affekt.

Ektemannens utbrudd er det mest interessante som har skjedd i valgkampen ved siden av at SV har vært under sperregrensen på flere målinger. Sindre Finnes viser med all tydelighet at han er en lojal og engasjert ektemann, en lidenskapelig fyr som garantert hadde kastet seg foran toget for å redde sin kone. 

Hva han sa spiller egentlig ikke noen rolle. Sindre Finnes har vist noe politikerne mangler, nemlig synlig engasjement. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar