hits

Stopp OL i Oslo!

Akkurat nå har jeg full tillit til at Oslo-borgerne bruker sin stemme på valgdagen 9. september, og setter beinkrok på de som vil sløse kanskje 50 milliarder på 16 OL-dager.

I skyggen av valgkampen foregår det også en annen kamp i hovedstaden. Idretten har funnet ut at et nytt OL i Oslo er noe fellesskapet bør bruke milliarder på, og mobiliserer nå kraftig for å få befolkningen med seg.

Merk deg bare hvor mye penger idretten bruker på å mobilisere et flertall i hovedstaden før folkeavstemningen. Ved siden av pengebruken har idrettsgeneral Inge Andersen og den aldrende IOC-pampen Gerhard Heiberg tatt turen ut blant vanlige folk for å drive valgkamp for de våte drømmene sine. Heiberg assosierer jeg mest med klar distanse til folket, selve symbolet på pompøs og ovenfra-og-ned. Vi får alle håpe at han fortsetter å bevege seg ute blant folk. Han kan fort vise seg å bli et av de beste kortene for nei-siden.

Heiberg assosierer jeg mest med klar distanse til folket, selve symbolet på pompøs og ovenfra-og-ned

Jeg minnes den gang Audun Tron (tidligere ordfører på Lillehammer) og daværende kronprins Harald arbeidet for å få til et OL på Lillehammer. Hele nasjonen stilte seg bak. Det ble en gedigen suksess, og det er ikke det minste rart at noen nå ønsker seg en ny folkefest. Det var noe gründeraktig og lidenskapelig - ekte norsk dugnadsånd - over de som jobbet frem OL på Lillehammer, og vi andre utgjorde et engasjert publikum.

Men det kostet fem ganger mer (www.na24.no/arkiv/naeringsliv/article1506922.ece) enn det vi trodde, uansett hvor moro det var, og et nytt norsk vinter-OL kan sprekke like mye.

...blir det feil å arrangere et party med ditto skallebank som koster milliarder

Skarve 36 prosent av Oslos befolkning støtter i dag et OL. Når det nå arrangeres en folkeavstemning må resultatet veie tungt, og jeg oppfatter at avstemmingen brukes som et barometer for å få innsikt i hvor stort engasjementet er - ja eller nei. Med alle de utfordringer Norge har innen flere sektorer, blir det feil å arrangere et party med ditto skallebank som koster milliarder, og som deretter etterlater seg tiår med vedlikehold av idrettsanlegg ingen av oss behøver.

Om idretten hadde investert  egne penger i prosjektet, kunne ting kanskje stilt seg annerledes. Men disse midlene finnes ikke. Idretten vil forsyne seg freidig og frekt av fellesgodene - altså våre skattepenger - for å ha det moro med verdenseliten. For å sukre pillen smykker de seg med argumentasjon om folkehelse, sosial utjevning og det søteste så langt - byutvikling i Groruddalen ...

Mandag 9. september stoler vi alle nordmenn på dere som skal avgi stemme i Oslo!


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar