hits

Skåla Opp - pengeutpressing og doping

Med alle midler prøver idretten å presse penger ut av landets største og mest populære motbakkeløp - Skåla Opp. De beste utøverne trues med utestengelse fra VM og EM om de stiller på startstreken lørdag 16. august.

Skiforbundet og Friidrettsforbundet forfattet i forrige uke en pressemelding med konsekvensene dette får for utøverne. Idretten hevder at så lenge et idrettslag ikke er arrangør eller medarrangør (som tidligere), blir det heller ingen dopingkontroll. Dermed kan ikke norske utøvere delta, hevdes det. Dette er selvfølgelig bare tullete. Det handler ikke om mangel på dopingjegere. De har aldri satt sine ben i Loen.


Det handler ikke om mangel på dopingjegere. De har aldri satt sine ben i Loen

Dette dreier seg om penger. I fjor innførte Norges Idrettsforbund straffeskatt - såkalt startlisens - for alle deltakere i mosjonsløp i regi av idrettslag. På tross av harmdirrende motstand ble avgiften trumfet gjennom.


Jonathan Wyatt Fra New Zealand vant Skåla Opp i fjor, og trenger ikke bekymre seg for kondisjonssterke nordmenn i år.

Foto: Skåla Opp

Skåla Opp har i år ingen idrettslag som medarrangør. Dermed sparer vi som deltar mellom 20 og 50 kroner, avhengig av hvilken klasse som velges. Personlig synes jeg det var greit å slippe straffeskatten (blir litt for en familie som deltar på mange arrangementer), men idretten svarer med en grisetakling i knehøye og fronter sin kampanje med det mest ladete ordet i idrettsboken - doping.


...idretten svarer med en grisetakling i knehøye og fronter sin kampanje med det mest ladete ordet i idrettsboken - doping

En av verdens beste motbakkeløpere - bergenseren Thorbjørn Thorsen Ludvigsen - har dermed hoppet ut av startlisten, og det kommer garantert andre nordmenn også til å gjøre. Samtidig kan de beste utøverne fra andre land iføre seg startnummer og slippe å bruke tid på sterke, norske konkurrenter.

I fotballen fremmes Fair Play, mens grådigheten har tatt fullstendig overhånd i skiforbundet og friidrettsforbundet med en ufin og uærlig strategi som handler å tvinge ut de beste og dermed sabotere det populære motbakkeløpet med nesten 2000 deltakere.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar