hits

Støre - ynkelighetens fanebærer

Partileder Jonas Gahr Støre er så overivrig å vise at han får til noe at han ikke klarte å la være å ta æren for at Trond Giske trakk seg.

Foto: Paul Weaver/Nettavisen


Livet i toppolitikken er ikke bare hardt. Til tider er partipolitikken både smålig og ynkelig, og akkurat nå er Gahr Støre ynkelighetens fanebærer.

Attention, please
Trond Giske forfattet en lang, saklig og grundig oppdatering på sin Facebook søndag kveld. Det tok ikke mange minuttetene før partikontoret sendte ut en pressemelding der partilederen langt på vei tok æren for Giskes beslutning. Det var dette Støre hadde rådet Giske til, må vite. Når jeg så TV-nyhetene fikk en umiddelbar følelse av at Støre sto rett utenfor studio, banket på vinduet og viftet og hoiet med pressemeldingen og pekte på seg selv - et stort rop om "ATTENTION, PLEASE". Det var ikke Trond Giske som gikk av - det var Støre som egentlig hadde hatt regien, liksom.

Virket mot sin hensikt
I den grad Støre tenkte at dette var et viktig budskap for oss i opinionen, virket det i så fall mot sin hensikt. Støre ønsket å få deg og meg til å tro at det var hans heroiske innsats som hadde ført til Giskes avgang, eller i alle fall en sterkt medvirkende årsak.  Om dette skulle være tilfellet, hadde jeg likevel trodd at Støre var raus nok til å la være å påpeke og understreke dette når Giske foretok sitt "ættestup" og samtidig sa fra seg privielegiet som partiets arveprins.

Støres skryteliste
Kanskje prøvde Støre å vise oss andre at han er den politikeren og partilederen han til nå ikke har vært. Når Støre skal telle sine politiske seire som AP-leder slipper han å ta i bruk en eneste finger. Støres skryteliste er - dessverre - bare et tomt, hvitt ark.

For helhetens skyld gjør jeg oppmerksom på at jeg er medlem av Arbeiderpartiet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar