hits

august 2014

Fra rasshøl til Folke-Petter

Petter Northug jr. er forvandlet fra et rasshøl til Folke-Petter!

 Den siste reklamefilmen fra Coop illustrerer på mange måter personlighetsendringen hos Petter Northug jr. I rundkjøringen i Trondheim krasjet rasshølet Northug, og ut av vraket krøp det som har forvandlet seg til å bli Folke-Petter. 


 
Petter Northug jr. i kassen på Coop Extra - foto: Coop

 Arrogansen tok på et tidspunkt unødvendig mye plass. Kritikerne fikk som regel beskjed om å holde kjeft, og det var bare så vidt han gadd å gi intervjuer og seremonier, og når han først snakket med journalister var det med en nedlatende mine som at intervjuet burde være over før det var begynt.

Forbildet Petter Northug lå igjen i veibanen som annet singlet glass

 I Las Vegas tok han på seg de mørkeste solbrillene og elsket tilsynelatende å dyrke profilen som annerledes - og i utakt med oss andre. Selvfølgelig er det trist at Northug måtte ha en ?wake up call? med alkohol, fyllekjøring og bilvraking. Forbildet Petter Northug lå igjen i veibanen som annet singlet glass.

 I løpet av kort tid har imidlertid Petter Northug jr. klart å endre karakter og fremstår etter hvert som en fin og ålreit fyr som trener hardt, svarer skikkelig på spørsmål fra journalister og har en generelt langt mer imøtekommende væremåte enn den vi kjenner fra før.  Filmen fra Coop bidrar naturligvis til å gi ham et puff i retning  folkekjær.

I spurttempo har skiløperen korrigert sitt eget omdømme -  altså måten vi oppfatter ham på - fra arrogant til en folkelig, jordnær og sjarmerende variant. Er utviklingen i skisporet like hurtig kan det bli morsomt å følge Northug til vinteren.

Petter Northug jr. skal være glad han er nordmann. Nordmenn er trauste og rause, og ikke minst et tilgivende folkeslag.